--- خبری آموزشی 87 ---

اخبار و مقالات علمی آموزشی

--- خبری آموزشی 87 ---

اخبار و مقالات علمی آموزشی

جدول آزمونی کنکور 90 منتشر شد

مشاور عالی سازمان سنجش در آستانه برگزاری کنکور سراسری90 با اشاره به رقابت یک میلیون و 132 هزار و 877 داوطلب در کنکور امسال از آغاز توزیع کارت ورود به جلسه آزمون از 5 تیرماه خبر داد.

دکتر حسین توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به پیشی ‌گرفتن زنان برای شرکت در کنکور90، گفت: از تعداد کل داوطلبان 43/60 درصد را زنان و 57/39 درصد را مردان تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه 149 هزار و 458 داوطلب علاقمندی خود را برای شرکت در گروه آزمایشی دوم اعلام کرده‌اند، اظهار کرد: 32 هزار و 421 داوطلب علاقمندی خود را برای شرکت در آزمون هنر و 116 هزار و 37 داوطلب علاقمندی خود را برای شرکت در آزمون زبان علاوه بر گروه آزمایشی اصلی اعلام کرده است.

مشاور عالی سازمان سنجش با بیان اینکه داوطلبان برای شرکت در هر آزمون باید کارت جداگانه دریافت کنند، ادامه داد: براین اساس کارت ورود به جلسه برای یک میلیون و 282 هزار و 325 داوطلب صادر شده است که داوطلبان می‌توانند از 5 تا 8 تیرماه نسبت به دریافت کارت ورود به جلسه آزمون از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org  اقدام کنند.

توکلی با اشاره به جدول آزمون سراسری90 و برگزاری آزمون در روزهای نهم تا یازدهم تیرماه، اظهار کرد: آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی در صبح و آزمون گروه آزمایشی هنر در بعدازظهر روز پنج‌شنبه نهم تیر، آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی در صبح و آزمون گروه آزمایشی زبان در عصر روز جمعه دهم تیرماه و آزمون گروه آزمایشی علوم انسانی در صبح روز شنبه 11 تیرماه برگزار می‌شود. 

کنکوری ها تا فردا فرصت دارند

مهر: تمامی داوطلبان کنکور سراسری سال 90 که مشمول درج سوابق تحصیلی خود هستند تنها تا فردا 21 خردادماه فرصت دارند با ورود به سایت سازمان سنجش آموزش کشور، وضعیت سوابق تحصیلی خود را مشخص کنند. شرکت در آزمون تمام داوطلبان مشمول سوابق تحصیلی که دیپلم خود را طی سالهای 84 تا 89 اخذ کرده اند، منوط به دریافت کد رهگیری سوابق تحصیلی یا تایید وزارت آموزش و پرورش است. بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، بخشی از داوطلبان کنکور سال 90 که به صورت مشروط ثبت نام و یا سال اخذ دیپلم خود را اشتباه وارد کرده اند، کد پیگیری سوابق تحصیلی نداشته و یا توسط سیستم های وزارت آموزش و پرورش شناسایی نشده است از این رو باید وضعیت خود را مشخص کنند. همچنین بر اساس مصوبه پانزدهمین جلسه کارگروه ماده 4 قانون پذیرش دانشجو مقرر شد این گروه از داوطلبان پس از مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور تا 21 خرداد ماه سال 90 در صورت مشاهده نام و مشخصات خود در این پایگاه اینترنتی به نشانی www.sanjesh.org به منطقه اخذ دیپلم خود در آموزش و پرورش مراجعه و وضعیت سوابق تحصیلی خود را مشخص و تایید کنند. در غیر این صورت، بر اساس مصوبه کارگروه برای این افراد کارت ورود به جلسه امتحان صادر نمی شود و این افراد از امتحان محروم خواهند شد. در صورت مراجعه داوطلبان به مناطق، آموزش و پرورش منطقه ذیربط، رسید یا تاییدیه رفع مشکل جهت اطمینان خاطر به داوطلبان ارائه خواهد شد. کنکور سراسری سال 90 در روزهای 9 تا 11 تیرماه سال 90 برگزار می شود و بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان سنجش یک میلیون و 138 هزار نفر در کنکور سراسری سال 90 ثبت نام کرده اند که از این تعداد 5/60 درصد زن و 5/39 درصد مرد هستند.

اجباری شدن واحد درسی فرهنگ و تمدن اسلامی در دانشگاه ها

کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی، مقرر کرد پیگیری های لازم برای تدریس اجباری درس فرهنگ و تمدن اسلامی در دانشگاهها انجام شود.

به گزارش مهر، صدوسومین جلسه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران به ریاست دکتر علی‌اکبر ولایتی برگزار شد و مقرر شد، همایش فرهنگ و تمدن اسلام و ایران با موضوع "تاریخ پزشکی" در اوایل اردیبهشت سال 91 با انتشار تمبر یادبود این همایش برگزار شود. 

در این جلسه همچنین پیشنهادهای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص "پیوست فرهنگی" برای تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شد. 

در ادامه این جلسه مقرر شد پیگیری های لازم برای تدریس اجباری واحد درسی فرهنگ و تمدن اسلامی از سوی وزارت علوم انجام شود.

جاسبی: کنکور را در همه مقاطع برای فرزندان شهدا حذف کنیم

فارس: رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با تصویب حذف کنکور در مجلس شورای اسلامی در حال تعیین آئین‌نامه آن هستیم و امیدوارم در همه مقاطع تحصیلی بتوانیم کنکور را برای فرزندان شهید حذف کنیم. همایش ملی تجلیل از نفرات برتر کنکور و دانشجویان نمونه کشوری شاهد و ایثارگر با حضور مهندس زریبافان معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، دکتر مومنین معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران، دکتر جاسبی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علیخانی مشاور وزیر علوم و تحقیقات و فناوری،‌ دکتر حسینی‌نژاد معاون وزارت بهداشت و درمان و امور پزشکی، دکتر رهبر رئیس دانشگاه تهران، لاله افتخاری و آقای شهریاری نمایندگان مجلس شورای اسلامی به همراه نفرات برتر کنکور و دانشجویان نمونه کشوری شاهد و ایثارگر شب گذشته در سالن ثامن‌الائمه سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد. عبدالله جاسبی رییس دانشگاه آزاد اسلامی طی سخنانی در این همایش ملی اظهار داشت:  ادامه مطلب ...

کنکور سراسری دانشگاه آزاد در سال 92 حذف می‌شود

رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با آخرین وضعیت حذف کنکور سراسری این دانشگاه گفت: کنکور سراسری دانشگاه آزاد اسلامی تا سال 92 حذف می شود.

عبدالله سجادی جاغرق در گفتگو با مهر، گفت: کنکور سراسری دانشگاه آزاد اسلامی هم حذف می شود و این امر همزمان با حذف کنکور سراسری سازمان سنجش آموزش کشور در سال 92 صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد برای اولین بار بحث حذف کنکور را پیش از تصویب قانون حذف کنکور توسط مجلس شورای اسلامی مطرح کرد و برای حذف کنکور عزمی راسخ دارد و در این زمینه تلاش خود را انجام می دهد.

جزئیات کامل شرایط پذیرش دانشجوی دکتری در دانشگاه تهران

شرایط و ضوابط کامل دانشگاه تهران برای داوطلبان کنکور دکتری تخصصی سال 90 در مرحله دوم پذیرش اعلام شد.

به گزارش مهر، دانشگاه تهران در خصوص نحوه  پذیرش دانشجوى دکترى تخصصى (ph.D) در سال تحصیلى 91-1390، ضوابط و شرایط مورد نیاز را اعلام کرد.

ارزیابى تخصصى و عمومى  (50-0 امتیاز)
1- ارزیابى تخصصى
الف -  براى پردیس دانشکده هاى فنى، پردیس کشاورزى و منابع طبیعى، پردیس علوم، مرکز تحقیقات بیوشیمى و بیوفیزیک و دانشکده دامپزشکى، معدل ٣ الى ٥ درس تخصصى در مقاطع کارشناسى و کارشناسى ارشد (به تشخیص گروه آموزشى ذیربط) و ارزیابى حضورى داوطلب ملاک عمل خواهد بود. بنابراین لازم است داوطلبان تمام ریز نمرات و معدل کتبى در مقاطع کارشناسى و کارشناسى ارشد را به همراه داشته باشند.
 
ب – براى سایر پردیس / دانشکده ها به تشخیص گروه آموزشى ذیربط، ارزیابى تخصصى به صورت آزمون کتبى و ارزیابى حضورى خواهد بود.
 
٢- ارزیابى عمومى:
منظور از ارزیابى عمومى انگیزه فردى، تمام وقت بودن، موضوع مورد علاقه براى رساله دکترى، تسلط به زبان و گفتار فارسى، کیفیت پایان نامه کارشناسى ارشد و سایر موارد است.
 
- ارزیابى سوابق و مدارک
 
بخش اول : 20-0 امتیاز
تسلط به زبان عمومى: از صفر تا 8 امتیاز، معدل کل تراز شده دوره کارشناسى: از صفر تا 6 امتیاز به ازاء معدل از 12 تا 20، معدل کل تراز شده دوره کارشناسى‌ارشد:  از صفر تا 6 امتیاز به ازاء معدل از 14 تا 20
 
بخش دوم: 30-0 امتیاز
محاسبه امتیازات بر اساس جدول زیر انجام می شود.
 
عنوان فعالیتامتیاز کسب شده
1.هر مقاله پژوهشى داخلى و خارجى مرتبط با حوزه تخصصى و پایان نامه، چاپ شده در مجلات معتبر و مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناورى چاپ شده یا تائید چاپ (حداکثر ندارد)هر مقاله پژوهشى داخلى و خارجى مرتبط با حوزه تخصصى و پایان نامه، چاپ شده در مجلات معتبر و مورد تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناورى چاپ شده یا تائید چاپ (حداکثر ندارد)
 2.تالیف و ترجمه کتاب مربوط به تخصص و رشته تحصیلى ( براى رشته هاى علوم انسانى حداکثر ندارد و براى سایر رشته ها حداکثر 6 امتیاز)(ترجمه) از صفر تا 2 امتیاز، (تالیف) از صفر تا 4 امتیاز، طبق نظر هیئت ممتحنه

3. مقاله چاپ شده در مجموعه مقالات همایشهاى علمى ملى و بین المللى مرتبط با تخصص (حداکثر 10امتیاز)

(خلاصه داخلى ) از صفر تا 5/0 امتیاز
(خلاصه خارجى) از صفر تا 1 امتیاز
(کامل داخلى) از صفر تا 1 امتیاز
(کامل بین‌المللى) از صفر تا 2 امتیاز
طبق نظر هیئت ممتحنه

4- اکتشاف/ اختراع / تئورى پردازى، (به تائید مراجع ذیصلاح)، (حداکثر 8 امتیاز)

(داخلى ) از صفر تا 3 امتیاز
(بین‌المللى) از صفر تا 5 امتیاز
طبق نظر هیئت ممتحنه

5. آثار هنرى (داراى ارزیابى ملى یا بین المللى ) براى رشته هاى هنر حداکثر ندارد

از صفر تا 4امتیاز
طبق نظر هیئت ممتحنه

6- تشویق نامه هاى علمى در سطح ملى و بین المللى (حداکثر 8 امتیاز)

(ملى) از صفر تا یک امتیاز
(بین المللى ) از صفر تا 2 امتیاز
طبق نظر هیئت ممتحنه
جمع: حداکثر30 امتیاز
 
تبصره 1 - در صورتى که مقاله ارائه شده مشترک با استاد راهنما و مستخرج از پایان نامه باشد امتیاز نفر اول براى داوطلب در نظر گرفته مى شود.

تبصره 2 -  در صورتیکه حداقل یکى از داوطلبان بیش از 30 امتیاز کسب کند، امتیاز کسب شده معادل 30 در نظر گرفته مى شود و امتیاز سایر داوطلبان بر پایه آن تراز مى شود.

تبصره 3-  امتیازات هر یک از بندها به تشخیص اعضاى هیئت ممتحنه خواهد بود. هیئت ممتحنه برحسب مورد، متشکل است از اعضاى شوراى تحصیلات تکمیلى دانشکده زیر مجموعه پردیس‌ها/گروه زیرمجموعه دانشکده ‌ها و حداقل دو نفر از اعضاى هیئت علمى به انتخاب شوراى تحصیلات تکمیلى پردیس که یک نفر از آنها نماینده معاون تحصیلات تکمیلى پردیس یا دانشکده مستقل است. در هر صورت تعداد اعضاى هیأت ممتحنه کمتر از 7 نفر نخواهد بود.
 
نکات مهم:
تاریخ ارزیابى تخصصى و بررسى سوابق و مدارک اعلام خواهد شد.
 
در صورت عدم اعلام به موقع اسامى از سوى سازمان سنجش، تاریخهاى فوق تغییر خواهد کرد و در اطلاعیه هاى بعدى اعلام خواهد شد.
 
دانشگاه تهران اعلام کرده است داوطلب لازم است تمام سوابق و مدارک آموزشى و پژوهشى خود را به صورت CD  (لوح فشرده) و به همراه اصل آن‏، در تاریخ مندرج در  طلاعیه هاى بعدى به همراه داشته باشد. تمام مدارک مندرج در این دستورالعمل لازم است در تاریخ مقرر ارائه شود. بدیهى است به مدارکى که بعد، تحویل داده شود، هیچگونه امتیازى تعلق نمى گیرد.
 
کسب حداقل 50 امتیاز از 100 امتیاز در مرحله نهایى الزامى است و دانشگاه با توجه به ظرفیت پذیرش و به ترتیب سیر نزولى امتیاز مکتسبه، داوطلب را به سازمان سنجش معرفى خواهد کرد.
 
داوطلبان لازم است مبلغ 50 هزار تومان به حساب شماره  12180-187 بانک تجارت شعبه اردیبهشت به نام معاونت آموزشى دانشگاه واریز کنند و فیش واریزى را به همراه مدارک و مستندات مربوطه در تاریخ مقرر به همراه داشته باشند.

جزییات کنکور 90 اعلام شد

چهل ‌و یکمین دوره آزمون سراسری سال 90 دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از نهم تیر ماه با رقابت بیش از یک میلیون داوطلب در سراسر کشور آغاز می‌شود.

دکتر حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ثبت‌نام بیش از یک میلیون داوطلب در کنکور 90، گفت: آزمون سراسری طی روزهای 9 تا 11 تیرماه به صورت همزمان در کشور برگزار می‌شود.

در گزینش نهایی، نمرات تراز شده سوابق تحصیلی داوطلب ملاک است

وی با اشاره به چگونگی و نحوه تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور سراسری90، گفت:نمرات تراز شده سوابق تحصیلی داوطلب در گزینش نهایی ملاک خواهد بود.

توکلی با اشاره به مصوبات چهاردهمین جلسه کارگروه ماده چهار قانون پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در راستای اجرای طرح جدید نحوه پذیرش و گزینش دانشجو، اظهار کرد: سوابق تحصیلی برای دیپلمه‌های نظام جدید آموزش متوسطه گروه‌های آزمایشی ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی سال‌های 1384 به بعد که امتحانات آنان به صورت کتبی و نهایی کشوری برگزار شده است، تا میزان 25 درصد در گزینش نهایی آنان اعمال خواهد شد.

مشاورعالی سازمان سنجش با تاکید بر اینکه نمرات تراز شده سوابق تحصیلی ملاک خواهد بود، اظهارکرد: نمره کل داوطلبان مشمول اعمال سوابق تحصیلی، به صورت میانگین وزنی از نمرات سوابق تحصیلی به میزان 25درصد و نمرات تراز شده آزمون سراسری به میزان 75 درصد با لحاظ ضرایب زیر گروه‌ها محاسبه می‌شود.

به استثنای دیپلمه‌های 84 به بعد، برای سایر داوطلبان 100 درصد نمره آزمون ملاک گزینش است

وی با بیان اینکه به استثنای دیپلمه‌های 84 به بعد، برای کلیه داوطلبان 100درصد نمره آزمون ملاک گزینش است، خاطرنشان کرد: احتساب سوابق تحصیلی برای کلیه آزمون‌های سراسری اعم از دانشگاه‌های دولتی، پیام‌نور، غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.

توکلی با بیان اینکه داوطلبان از نظر تأثیر سوابق تحصیلی به دو دسته تطابق و عدم تطابق نوع دیپلم با گروه آزمایشی ثبت‌نامی تقسیم می‌شوند، گفت: برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی مختلف در صورت نبودن نمره یک یا چند درس به صورت کتبی و نهایی کشوری به هر دلیلی، به میزان تاثیر ضریب این درس یا دروس از تاثیر 25 درصد سوابق تحصیلی کاسته شده و به ضریب 75 درصد آزمون سراسری افزوده می‌شود.

مشاور عالی سازمان سنجش با اشاره به تاثیر معدل در صورت عدم تطابق عنوان دیپلم با گروه آزمایشی، تصریح کرد:‌ تأثیر سوابق تحصیلی دیپلمه‌های غیرمرتبط با گروه آزمایشی، براساس دروس موجود متناسب با دروس آزمون سراسری تا میزان 25درصد خواهد بود.

وی افزود: میزان تأثیر سوابق تحصیلی دیپلم‌های غیرمرتبط با نسبت سوابق تحصیلی موجود داوطلب به مواد آزمون گروه‌های آزمایشی مختلف با در نظر گرفتن ضرایب دروس در زیر گروه‌های مربوط برابر است.

جزییات اجرای طرح بومی‌گزینی در کنکور90

توکلی در ادامه با اشاره به اجرای طرح بومی گزینی در کنکور 90 همانند سال گذشته، گفت: روند اجرایی آزمون سراسری امسال تغییر نکرده است.

وی افزود:بر این اساس پذیرش بومی کنکور در 13 رشته پر متقاضی دانشگاهی شامل(رشته‌های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی معماری، مهندسی صنایع در گروه آزمایشی ریاضی و فنی)، ( پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در گروه آزمایشی علوم تجربی) و(حقوق، روانشناسی و حسابداری در گروه آزمایشی علوم انسانی)، پس از کسر سهمیه 40درصدی ایثارگران به صورت 60 درصد گزینش بومی و40 درصد گزینش آزاد صورت می‌گیرد.

شرایط سهمیه مناطق

مشاورعالی سازمان سنجش با بیان اینکه داوطلبان کنکور 90 بر اساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه جزو یکی از سهمیه‌های مناطق 1 و 2 و یا 3محسوب می‌شوند، اظهار کرد: فارغ التحصیلان و دانش‌آموزان پایه پیش‌دانشگاهی براساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی پایه پیش‌دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان و یا هنرستان (سال دوم و سوم دبیرستان یا هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و یا کار و دانش) جزو یکی از سهمیه‌های مناطق 1 و 2 و یا 3 محسوب می‌شوند.

توکلی افزود: همچنین فارغ‌التحصیلان دوره‌های کاردانی پیوسته آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای آموزش و پرورش در آزمون سراسری سال 90براساس بخش محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان و یا هنرستان (سال اول، دوم و سوم دبیرستان و یا هنرستان) که تحصیل کرده‌اند، جزو یکی از سهمیه‌های مناطق 1 و 2 و یا 3 محسوب می‌شوند.

وی یادآور شد:دانشجویان انصرافی دانشگاه‌ها و همچنین دانشگاه پیام نور، مراکز تربیت معلم وابسته به وزارت آموزش و پرورش و دیگر موسسات آموزش عالی که از معافیت تحصیلی استفاده کرده‌اند، باید پس از انصراف قطعی از تحصیل، خود را برای اعزام به خدمت به وظیفه عمومی معرفی و به خدمت اعزام شوند.

توکلی تصریح کرد: این دسته از داوطلبان پس از انجام دوران خدمت وظیفه عمومی(خدمت دوره ضرورت)، حق ثبت‌نام و شرکت در آزمون‌های سراسری بعدی را خواهند داشت.

مشاور عالی سازمان سنجش افزود: دانشجویان مشمولی که پس از سال اعزام، ‌از ادامه تحصیل در دانشگاه انصراف دهند، مجاز به شرکت در آزمون و ادامه تحصیل تا پایان خدمت نیستند.

وی با بیان اینکه سقف سنوات تحصیل در دوره کاردانی حداکثر 3 سال، دوره کارشناسی پیوسته شش سال و در دوره دکترای حرفه‌ای هشت سال است، اظهار کرد: دانشجویانی که طی مدت مقرر موفق به اتمام دوره تحصیل نشوند، شرایط ادامه تحصیل را از دست خواهند داد.

نتایج اولیه کنکور90 دهه دوم مرداد اعلام می‌شود

توکلی با اشاره به اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری 90 در دهه دوم مرداد ماه، از اعلام نتایج نهایی آزمون در نیمه دوم شهریور ماه خبر داد و افزود: کارنامه نهایی آزمون مهرماه از طریق سایت سازمان سنجش منتشر می‌شود.

منابع سؤالات کنکور سراسری 1390

وی ادامه داد: طبق فهرست منابع سوالات عمومی و اختصاصی زیر گروه‌های علوم ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال90 دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، سوالات کنکور بر اساس کتب نظام جدید سالی واحدی و به شرح زیر طراحی می‌شود.

« دروس عمومی »

زبان و ادبیات فارسی

منابع درس زبان و ادبیات فارسی از دروس عمومی شامل ادبیات فارسی(2) برای کلیه رشته‌ها، ادبیات فارسی(3) برای کلیه رشته‌ها غیر ازعلوم انسانی، زبان و ادبیات فارسی (1) و (2) پیش دانشگاهی برای کلیه رشته‌ها، ادبیات فارسی(3) ‌تخصصی انسانی سال سوم مخصوص علوم انسانی، زبان فارسی (3) تخصصی انسانی سال سوم مخصوص علوم انسانی، زبان فارسی (3) غیر از علوم انسانی سال سوم برای کلیه رشته‌ها غیر از علوم انسانی است.

عربی

درس عربی از دروس عمومی نیز شامل عربی (2) غیر از علوم انسانی سال دوم برای کلیه رشته‌ها غیر از علوم انسانی، عربی (2) (علوم انسانی) سال دوم مخصوص علوم انسانی، عربی(3)(غیر از علوم انسانی) سال سوم برای کلیه رشته‌ها غیر از علوم انسانی، عربی(3)(علوم انسانی) سال سوم مخصوص علوم انسانی است.

فرهنگ و معارف اسلامی

درس فرهنگ و معارف اسلامی هم شامل قرآن و تعلیمات دینی (2)(دین و زندگی) سال دوم برای کلیه رشته‌ها، قرآن و تعلیمات دینی(3) (دین و زندگی) سال سوم برای کلیه رشته‌ها، معارف اسلامی (دین و زندگی) پیش دانشگاهی برای کلیه رشته‌هاست.

زبان انگلیسی

همچنین، انگلیسی (3) سال سوم برای کلیه رشته‌ها و انگلیسی 1 و 2 پیش دانشگاهی برای کلیه رشته‌ها منبع آزمون درس زبان انگلیسی در دروس عمومی است.

دروس تخصصی

گروه علوم ریاضی

ریاضیات

منابع دروس تخصصی گروه علوم ریاضی این آزمون در درس ریاضیات شامل هندسه (1) سال دوم، آمار و مدلسازی سال دوم، هندسه(2) سال سوم، ریاضیات(2) سال دوم، حسابان سال سوم، جبر و احتمال سال سوم، هندسه تحلیلی و جبر خطی پیش دانشگاهی، حساب دیفرانسیل و انتگرال (1) و (2) پیش دانشگاهی و ریاضیات گسسته پیش دانشگاهی است.

فیزیک

منابع سوالات در درس فیزیک شامل فیزیک (1) و آزمایشگاه سال اول، فیزیک (2) و آزمایشگاه سال دوم، فیزیک(3) و آزمایشگاه (ویژه ریاضی) سال سوم و فیزیک (1) و(2) پیش دانشگاهی است.

شیمی

در درس شیمی شامل شیمی(2) و آزمایشگاه سال دوم، شیمی (3) و آزمایشگاه سال سوم و شیمی (1)و(2) پیش دانشگاهی است.

گروه علوم تجربی

زمین شناسی

منابع دروس تخصصی گروه علوم تجربی در درس زمین شناسی شامل زمین شناسی سال سوم وعلوم زمین پیش دانشگاهی است.

ریاضیات

منابع درس ریاضیات در کنکور سراسری سال90 نیز شامل هندسه (1) سال دوم، ریاضیات(2) سال دوم، آمار و مدلسازی سال سوم،‌ ریاضیات(3) (ویژه علوم تجربی) سال سوم و ریاضیات عمومی 1 و 2 پیش دانشگاهی می‌شود.

زیست شناسی

درس زیست شناسی هم شامل زیست شناسی و آزمایشگاه (1) سال دوم، زیست شناسی و آزمایشگاه (2) سال سوم و زیست شناسی پیش دانشگاهی است.

فیزیک و شیمی

درس فیزیک شامل فیزیک (1) و آزمایشگاه سال اول، فیزیک (2) و آزمایشگاه سال دوم، فیزیک (3) و آزمایشگاه (علوم تجربی) سال سوم، فیزیک (1) و(2)(علوم تجربی) پیش دانشگاهی و درس شیمی هم شامل شیمی (2) و آزمایشگاه سال دوم، شیمی (3) و آزمایشگاه سال سوم و شیمی (1) و(2) پیش دانشگاهی است.

گروه علوم انسانی

ریاضیات

دروس تخصصی گروه علوم انسانی در درس ریاضیات شامل ریاضیات(1) سال اول، آمار و مدلسازی سال دوم، ریاضی (ویژه علوم انسانی علوم و معارف اسلامی) سال سوم و ریاضی پایه پیش دانشگاهی است.

اقتصاد

منابع درس اقتصاد در کنکور سراسری سال 90 شامل اقتصاد سال دوم می‌باشد.

زبان وادبیات فارسی

درس زبان وادبیات فارسی هم شامل تاریخ ادبیات ایران و جهان(1) سال دوم، تاریخ ادبیات ایران و جهان(2) سال سوم، آرایه‌های ادبی سال سوم، ادبیات فارسی(1)پیش دانشگاهی و ادبیات فارسی(2) پیش دانشگاهی است.

عربی

منابع در درس زبان عربی در کنکور سراسری سال90شامل عربی 2(ویژه علوم انسانی) سال دوم، عربی (3) (ویژه علوم انسانی) سال سوم و عربی (1) و(2) پیش دانشگاهی است.

تاریخ

منابع درس تاریخ نیز شامل تاریخ ایران و جهان (1) سال دوم، تاریخ ایران و جهان (2) سال سوم و تاریخ شناسی پیش دانشگاهی می‌شود.

جغرافیا

درس جغرافیا شامل جغرافیای (1) سال دوم، جغرافیای (2) سال سوم و جغرافیا پیش دانشگاهی می‌شود.

علوم اجتماعی

منابع درس علوم اجتماعی شامل جامعه شناسی (1) سال دوم، جامعه شناسی(2) سال سوم و علوم اجتماعی (جامعه شناسی نظام جهانی) پیش دانشگاهی است.

فلسفه، منطق و روانشناسی

منابع درس فلسفه در کنکور سراسری سال90 نیز شامل فلسفه سال سوم، فلسفه (آشنایی با فلسفه اسلامی) پیش دانشگاهی، در درس منطق شامل منطق سال سوم و در درس روان شناسی شامل روان شناسی سال سوم می‌شود.

راستگو ترین

نزدیک ترین شما به من در روز قیامت راستگوترین شماست. 


 حضرت محمد(ص)

هدایت تحصیلی دانش‌‌آموزان به دوره راهنمایی انتقال می‌یابد

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش گفت: با اجرای ساختار جدید آموزشی (3،3،6)، هدایت تحصیلی دانش‌آموزان از پایه اول متوسطه به پایه سوم راهنمایی انتقال می‌یابد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط ‌عمومی وزارت آموزش و پرورش، حسن فرازنده خالدی اظهار داشت: طبق قانون برنامه پنج ساله توسعه، آموزش و پرورش مکلف است با توجه به جمعیت دانش‌آموزی در رشته‌های مختلف تحصیلی متناسب با نیاز جامعه به تدریج و در طول برنامه تا برقراری توزیع متوازن، وظیفه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان را براساس استعداد و علایق آنها انجام دهد.

وی افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، وظیفه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان در شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی با مشاوران مدارس است.

فرازنده خالدی با اشاره به فعالیت‌های اداره‌کل تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در جهت محقق کردن اهداف هدایت تحصیلی دانش‌آموزان تصریح کرد: مشاوران مدارس بر اساس نتایج آزمون‌های ریون و رغبت ‌سنج دانش‌آموزان که به ترتیب ضریب هوشی و میزان علاقه و استعداد دانش‌آموزان برای انجام فعالیت‌های شغلی را می‌سنجد همچنین با بررسی نمرات دوره راهنمایی تحصیلی و پایه اول متوسطه دانش‌آموزان، دریافت نظرات معلمان و دبیران دروس و تکمیل فرم‌‌های نظرخواهی از سوی دانش‌آموزان و والدین آنها، دانش‌آموزان را در شاخه و رشته تحصیلی مناسب هدایت می‌کنند.

وی، زمان انجام هدایت تحصیلی دانش‌آموزان را دو هفته اول تیرماه اعلام و خاطرنشان کرد: با اجرای نظام آموزشی (3،3،6) فرآیند هدایت تحصیلی به دوره راهنمایی انتقال می‌یابد. 

جدول شهریه رشته های کنکور ارشد

شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در رشته های مختلف تحصیلی که ملزم به پرداخت شهریه هستند، با انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد سال 90 اعلام شد که در این دفترچه بالاترین میزان شهریه به دوره های بین المللی اختصاص دارد. به گزارش مهر، بر اساس شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در رشته های مختلف تحصیلی دوره های نوبت دوم (شبانه) دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی داوطلبان کنکور ارشد که در این دوره ها پذیرفته می شوند ملزم به پرداخت شهریه هستند. دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی مجری دوره های نوبت دوم (شبانه)، از ارائه خوابگاه، سرویس ایاب و ذهاب و مسائل رفاهی معذور بوده و به داوطلبان توصیه می شود انتخاب خود را به صورت بومی و کد رشته های شهر محل سکونت خود را انتخاب کنند. دانشجویان دوره های نوبت دوم «شبانه» تابع مقررات آموزشی دانشجویان دوره روزانه خواهند بود، مگر در مواردی که در آیین نامه طرح ایجاد دوره های «شبانه» نوبت دوم مستثنی شده است. انتقال دانشجویان دوره های نوبت دوم شبانه به دوره روزانه ممنوع است. مدرک فارغ التحصیلی دانشجویان دوره های نوبت دوم شبانه بر اساس مصوبات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بدون ذکر کلمه نوبت دوم شبانه اعطاء می شود. میزان شهریه های ثابت و متغیر تحصیل در دوره های نوبت دوم شبانه دانشگاه های مجری که به تائید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده، در دفترچه به طور کامل درج شده است و پذیرفته شدگان این دوره ها ملزم به رعایت تعهدات مالی در قبال دانشگاه مربوطه خواهند بود. جدول شهریه دوره های نوبت دوم دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی موضوع گروه آموزشی شهریه ثابت هر نیمسال به ریال شهریه متغیر هر واحد نظری به ریال شهریه متغیر هر واحد عملی به ریال شهریه هر واحد پایان نامه به ریال کمترین شهریه علوم انسانی 2.250.000 450.000 550.000 1.000.000 بیشترین شهریه علوم انسانی 4.000.000 700.000 875.000 1.750.000 کمترین شهریه فنی و مهندسی 3.000.000 600.000 750.000 1.500.000 بیشترین شهریه فنی و مهندسی 4.500.000 1.000.000 1.250.000 2.000.000 کمترین شهریه علوم پایه 2.500.000 500.000 625.000 1.000.000 بیشترین شهریه علوم پایه 3.500.000 1.000.000 1.250.000 2.000.000 میزان شهریه هنر 4.000.000 800.000 1.000.000 1.500.000 کمترین شهریه کشاورزی 3.000.000 600.000 750.000 1.750.000 بیشترین شهریه کشاورزی 3.000.000 750.000 875.000 1.500.000 دانشگاه های اراک، ارومیه، اصفهان، الزهرا(س)، ایلام، بوعلی سینا، بیرجند، تبریز، تربیت مدرس، تربیت معلم تهران، تربیت معلم آذربایجان، تربیت معلم سبزوار، تهران، خلیج فارس، بوشهر رازی، کرمانشاه، زابل، سمنان، سیستان و بلوچستان، شاهد، شهرکرد، شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شهید چمران اهواز، شیراز، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی شاهرود، صنعتی شریف، صنعتی مالک اشتر، علامه طباطبایی، علم و صنعت ایران، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، علوم و فنون دریایی خرمشهر، فردوسی مشهد، قم، کشاورزی و منابع طبیعی رامین، ملاثانی اهواز، گیلان، لرستان، مازندران، محقق اردبیلی، ولیعصر (عج) رفسنجان، هرمزگان، هنر اصفهان ، هنر تهران، یاسوج، یزد، پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، پژوهشگاه مواد و انرژی فنی و مهندسی از جمله دانشگاههای دارای دوره شبانه هستند. حداقل شهریه ثابت 2.250.000 ریال و حداکثر شهریه ثابت 4.750.000 ریال است. دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی مجری دوره های نیمه حضوری نیز در دوره کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرند اما دانشگاه ها در این دوره به هیچ وجه امکان تأمین خوابگاه، وام تحصیلی و سایر امور رفاهی به دانشجویان را نخواهند داشت و دانشجو ملزم به پرداخت شهریه است. شهریه دوره های نیمه حضوری برای کلیه رشته های تحصیلی دوره های نیمه حضوری دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم برای ورودیهای سال 90 شامل دو قسمت شهریه ثابت و متغیر بوده و میزان شهریه ثابت و متغیر برای هر نیمسال تحصیلی به میزان 60 درصد شهریه های دوره نوبت دوم (شبانه) همان دانشگاه خواهد بود. در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد، شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در رشته های مختلف تحصیلی دانشگاه پیام نور نیز اعلام شده است که بر اساس آن شهریه های ثابت و متغیر با تصویب هیئت امنا افزایش می یابد. در حال حاضر نرخ افزایش سالانه حدود 15 درصد تعیین شده است. شهریه ثابت دانشجو در ترم تابستانی 50 درصد شهریه ثابت مربوط است و و بقیه موارد به قوت خود باقی می ماند. شهریه متغیر درس خودخوان 50 درصد شهریه های متغیر مربوط خواهد بود. در صورت موافقت دولت با تأمین اعتبار مورد نیاز ناشی از کاهش شهریه ها جدول تکمیلی اعلام می شود. بر اساس اعلام دانشگاه پیام نورT شهریه ثابت این دانشگاه 3.311.000 ریال و شهریه متغیر نیز به ازای هر واحد درسی منظور شده است. دروس نظری 331.100 ریال دروس عملی کم هزینه و پایان نامه 993.300 ریال و دروس عملی پرهزینه 1.655.500 ریال در نظر گرفته شده است. در بخش دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی نیز شهریه های ثابت و متغیر در 25 دانشگاه و موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی اعلام شده است. شهریه ثابت در این دانشگاهها از 3.000.000 ریال تا 4.000.000 ریال برای رشته های مختلف متغیر است. در این دوره از کنکور کارشناسی ارشد نیز در دوره های مجازی کد رشته های مختلف تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دانشجو پذیرفته می شوند. اعداد ذکر شده منحصرا مربوط به دانشگاههای است که شرایط پذیرش و میزان شهریه خود را اعلام کرده اند. جدول شهریه رشته های مختلف تحصیلی مربوط به دوره های مجازی نوع موسسه گروه آموزشی شهریه ثابت هر نیمسال (ریال) شهریه متغیر هر واحد نظری (ریال) شهریه متغیر هر واحد عملی (ریال) شهریه هر واحد پایان نامه مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی علوم انسانی 2.750.000 500.000 625.000 1.000.000 مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی علوم پایه و فنی و مهندسی 3.250.000 550.000 750.000 1.500.000 دانشگاه تربیت مدرس علوم انسانی و هنر 7.000.000 950.000 58.000.000 دانشگاه تربیت مدرس علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم پزشکی 9.000.000 1.200.000 74.000.000 پذیرش در رشته های دوره های بین الملل به روش شرایط خاص بوده و داوطلبان متقاضی این رشته محل ها به صورت چند برابر به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی برای مصاحبه معرفی خواهند شد. اسامی چند برابر ظرفیت معرفی شدگان رشته های بورسیه و شرایط خاص در سایت سازمان سنجش درج خواهد شد. داوطلبان محدودیتی در تعداد انتخاب رشته محل های دوره های بین الملل ندارند. جدول شهریه رشته های مختلف تحصیلی مربوط به دوره های بین الملل نوع موسسه گروه آموزشی شهریه ثابت هر نیمسال (ریال) شهریه متغیر هر واحد نظری (ریال) شهریه متغیر هر واحد عملی (ریال) شهریه هر واحد پایان نامه دانشگاه تبریز (پردیس بین المللی ارس) علوم انسانی 12.000.000 1.000.000 1.200.000 1.800.000 دانشگاه تبریز (پردیس بین المللی ارس) علوم پایه 12.500.000 1.000.000 1.250.000 1.800.000 دانشگاه تبریز (پردیس بین المللی ارس) فنی و مهندسی 13.000.000 1.000.000 1.300.000 1.800.000 دانشگاه تبریز (پردیس بین المللی ارس) کشاورزی 13.500.000 1.000.000 1.350.000 1.800.000 دانشگاه گیلان علوم انسانی 11.375.000 1.925.000 2.450.000 6.125.000 دانشگاه گیلان فنی و مهندسی، معماری و علوم کشاورزی 12.250.000 1.800.000 2.625.000 6.125.000 سایر دانشگاه ها از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه سیستان و بلوچستان (پردیس بین المللی چابهار)، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی شریف که دارای شعبه بین الملل هستند تا زمان چاپ دفترچه شماره 2 آزمون کارشناسی ارشد شرایط و شهریه ها خود را اعلام نکرده اند.