فارس: مدیر امور دانشجویی دانشگاه قم گفت: قرار نیست یارانه غذای دانشجویی حذف شود، بلکه در طرح وزارت علوم روش ارائه غذای دانشجویی تغییر میکند.
سیدحسن نوراللهی در پاسخ به سوالی در ارتباط با موضع دانشگاه قم در قبال طرح جدید وزارت علوم در مورد یارانه غذای دانشجویی اظهار داشت: در این طرح قرار نیست یارانه غذای دانشجویی حذف شود، بلکه ارائه آن هدفمند میشود.
وی با بیان اینکه این طرح جدید نیست، اضافه کرد: از سالهای قبل این موضوع مطرح بوده است که یارانه غذای دانشجویی هدفمند شود.
مدیر امور دانشجویی دانشگاه قم اظهار داشت: دانشگاهها با شیوه سابق ارائه یارانه غذای دانشجویی خو گرفته بودند و به آن عادت داشتند، اما با این طرح به جای اینکه اقلام غذایی به دانشگاه داده شود، مبلغ آن ارائه میشود.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با علت اجرا نشدن این طرح در دانشگاه قم خاطرنشان کرد: این طرح در هیچ دانشگاهی اجرا نشده است، چرا که اساسا به مرحله اجرا نرسیده و تنها در یک دانشگاه به صورت آزمایشی اجرا شده است.
نوراللهی در ارتباط با آثار مثبت یا منفی این طرح گفت: برای اظهار نظر در این مورد زود است.
وی گفت: در این طرح قرار نیست یارانه غذای دانشجویی حذف شود بلکه شیوه ارائه آن تغییر میکند.
مدیر امور دانشجویی دانشگاه قم در ارتباط با موضع این دانشگاه در صورت اجرای چنین طرحی خاطرنشان کرد: این موضوع به سازوکار اجرایی این طرح بستگی دارد و باید ببینیم این طرح با چه ساز وکاری قرار است به اجرا درآید.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از ارائه تسهیلات برای خرید اینترنتی کالاهای کمک آموزشی برای دانشجویان علوم پزشکی خبر داد و گفت: 200 هزار تومان وام خرید کالا به دانشجویان اختصاص می یابد.
دکتر فرهاد جعفری در گفتگو با مهر افزود: وام خرید کالا که کالاهای کمک آموزشی حاضر در فروشگاه الکترونیکی صندوق رفاه دانشجویان را شامل می شود از 100 هزار تومان در سال گذشته به 200 هزار تومان افزایش یافت.
وی اضافه کرد: وام خرید کالا برای دانشجویان کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد و مقاطع تخصصی و Ph.D یکبار در زمان تحصیل ارائه می شود و دانشجویان کارشناسی پیوسته دو بار و دانشجویان دکتری حرفه ای سه بار می توانند از این وام استفاده کنند.
جعفری خاطرنشان کرد: سال گذشته 50 درصد از مجموع دانشگاهها از تسهیلات خرید کالا در فروشگاه الکترونیکی استفاده کردند و با توجه به تسهیلاتی از جمله تسهیل در بازپرداخت، اطلاع رسانی به کمک پیامک و تسهیل خرید وسایل کمک آموزشی درنظر گرفته است، پیش بینی می شود که از فروشگاه الکترونیکی بیش از گذشته استفاده شود.
وی افزود: در حال حاضر 45 رقم کالا در فروشگاه الکترونیکی برای دانشجویان علوم پزشکی در نظر گرفته شده است که می توانند با ورود به سایت صندوق رفاه این کالاها را انتخاب کرده و سفارش خرید را ثبت کنند.
آزمون پیش کارورزی اول اسفند ماه 89 در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود. به گزارش سرویس صنفی آموزشی ایسنا - منطقه علوم پزشکی تهران، گذراندن تمامی واحدهای مقطع علوم پایه از جمله تمامی دروس عمومی تربیت بدنی با معدل 12، تمامی واحدهای مقطع فیزیوپاتولوژی با معدل کل 12، تمامی واحدهای مقطع بالینی با معدل کل 14 و ثبت پروپوزال حداکثر یک هفته قبل از امتحان پیش کارورزی از شرایط ثبت نام در این آزمون است. گفتنی است؛ زمان ثبت نام این آزمون از اول تا30 آبان است و دانشجویان متقاضی شرکت در این آزمون باید با داشتن یک قطعه عکس 3 در 4، کد پستی منزل و کد ملی به ساختمان آموزش دانشکده پزشکی، اتاق 305 مراجعه کنند.
مدیر کل دفتر گسترش وزارت علوم از نهایی شدن آییننامه آزمون متمرکز دکتری خبرداد و گفت: آییننامه جدید پس از تایید وزیرعلوم به دانشگاهها ابلاغ میشود. دکتر ابوالفضل حسنی در گفتوگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره نحوه برگزاری آزمون متمرکز دکتری، افزود: بر اساس آییننامه مذکور در ابتدا یک آزمون سراسری کتبی برگزار و اسامی چند برابر ظرفیت به همراه سوابق تحصیلی داوطلبان از سوی سازمان سنجش به دانشگاهها اعلام میشود. وی اظهارکرد: دانشگاهها نیز سوابق تحصیلی، آموزشی، پژوهشی و فناوری دانشجویان اعلام شده از سوی سنجش را مورد بررسی قرار میدهند و سپس نتایج نهایی خود را به سازمان سنجش اعلام میکنند تا در نهایت اسامی نهایی قبولشدگان آزمون دکتری توسط سازمان سنجش اعلام شود. به گفته حسنی، دانشجویان میتوانند برای شرکت در آزمون دکتری سه دانشگاه را انتخاب کنند و همان طور که عنوان شد، سازمان سنجش نیز چندین برابر ظرفیت را جهت مصاحبه به دانشگاهها معرفی میکند. وی با بیان اینکه معدل مقطع کارشناسی ارشد می تواند در پذیرش دانشجوی دکتری موثر باشد، در عین حال اظهار کرد: البته برای شرط معدل در آزمون دکتری سقفی تعیین نشده است، زیرا ترازبندی دانشگاهها با یکدیگر متفاوت است. مدیرکل دفتر گسترش وزارت علوم در خصوص زمان برگزاری آزمون دکتری نیز گفت: درصدد هستیم که آزمون سراسری دکتری تا قبل از پایان امسال برگزار شود تا دانشگاهها فرصت کامل برای مراحل گزینش و بررسی را داشته باشند. حسنی در خاتمه با بیان اینکه این آزمون برای کلیه رشتهها برگزار میشود، تصریح کرد: دانشجویان طبق گذشته باید علاوه بر گذراندن زبان عمومی، دروس تخصصی را فرا گیرند.
معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: وزارت علوم تاکنون برای هیچ یک از دانشگاه های خارجی، مجوز فعالیت و تاسیس شعبه صادر نکرده است.
به گزارش ایرنا، 'محمود ملاباشی' روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی اظهار داشت: هیچ دانشگاه خارجی که در ایران، دارای شعبه، مجوز فعالیت یا دانشجو و فارغ التحصیل باشد وجود ندارد.
وی از دانشجویان خواست تا درمقابل تبلیغ برخی موسسات آموزش عالی خارجی که مدعی فعالیت در ایران هستند هوشیار بوده و تحت تاثیر قرار نگیرند چراکه درصورت تحصیل در اینگونه موسسات، مدارک آنها از سوی وزارت علوم، تایید نخواهد شد.
ملاباشی با بیان اینکه مدارک حرفه ای که از سوی برخی موسسات خارجی صادر می شود اعتبار خاص خود را دارند توضیح داد: وزارت علوم تنها وظیفه ارزشیابی مدارک دانشگاهی را برعهده دارد و مدارک حرفه ای در آینده با شکل گیری سازمان ملی مهارت، در این سازمان ارزشیابی خواهد شد.
** آمادگی وزارت علوم برای انتقال دانشجویان ایرانی دانشگاه های خارجی به دانشگاه های کشور
ملاباشی در رابطه با انتقال دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در دانشگاه های خارجی به دانشگاه های داخل اعلام آمادگی کرد و گفت: وزارت علوم، ظرفیت پذیرش تمام دانشجویان ایرانی دانشگاه های خارجی در مقاطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاه های ایران را دارا است و درمورد برخی رشته های کارشناسی ارشد نیز این آمادگی وجود دارد.
معاون دانشجویی وزارت علوم، آمار دانشجویان ایرانی خارج از کشور را حدود 100 هزار نفر ذکر کرد و اظهار داشت: آیین نامه نقل و انتقال دانشجویان ایرانی مقیم خارج در دست بررسی مجدد است که بااصلاحات آن، انتقال دانشجویان ایرانی به داخل کشور تا حد ممکن، تسهیل خواهد شد.
وی درخصوص فعالیت شورای ارزشیابی مدارک خارجی اظهار داشت: این شورا مصوب مجلس شورای اسلامی و متشکل از حدود 20 نفر از چهره های علمی دانشگاهی ماندگار کشور است که برخی اعضای حقوقی مانند معاونان دانشجویی، آموزشی و پژوهشی وزارت علوم و برخی اعضای حقیقی از میان اعضای هیات علمی برجسته در گروه های علوم فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم انسانی و علوم پایه در آن فعالیت دارند.
به گفته ملاباشی این شورا هر دو یا سه ماه یک بار تشکیل جلسه داده و مواردی همچون ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های خارجی و به رسمیت شناختن یا نشناختن دانشگاه ها را مورد بررسی قرار می دهند.
**احکام کمیته های انضباطی دانشجویی در سال گذشته کاهش داشته است
معاون دانشجویی وزیر علوم، مسائل آموزشی را دلیل بیشترین ارجاع دانشجویان به کمیته های انضباطی عنوان کرد و گفت: در این میان، از مواردی مانند رفتن فرد دیگر به جای دانشجو در جلسه امتحان تا دیگر تخلفات آموزشی به کمیته های انضباطی دانشجویی گزارش شده است.
وی روند احکام صادره از سوی کمیته های انضباطی دانشجویی در سال های گذشته را نزولی ارزیابی کرد.
ملاباشی آمار احکام صادره کمیته های انضباطی برای دانشجویان سراسرکشور در سال 1380 با جمعیت دانشجویی یک میلیون نفری را حدود یک هزار مورد اعلام کرد و گفت: الان که جمعیت دانشجویی به حدود چهار میلیون نفر رسیده باید انتظار داشت که میزان احکام صادره نیز تقریبا چهاربرابر شود درحالیکه در سال گذشته تنها هزار و 100 حکم توسط این کمیته ها در رابطه با تخلفات گوناگون دانشجویان صادر شده است.
**هیچ مورد جلوگیری از تحصیل یا اخراج دانشجو به دلیل رعایت نکردن حجاب نداریم
وی با تاکید براینکه رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی برای دانشجویان نیز همانند دیگر شهروندان الزامی است خاطرنشان کرد: دانشگاه با افراد ناقض قانون برخورد می کند اما بررسی احکامی که در کمیته های انضباطی صادر شده ، نشان می دهد که تاکنون هیچ موردی که به دلیل رعایت نکردن حجاب در دانشگاه، منجر به ترک تحصیل، جلوگیری از تحصیل، اخراج، انتقال یا مهمان شدن باشد وجود ندارد.
ملاباشی ادامه داد: موارد نقض قانون حجاب و عفاف در دانشگاه بیشتر به صورت توبیخ کتبی با درج در پرونده یا بدون درج در پرونده و تذکر شفاهی دنبال شده است و نهایتا ممکن است درمواردی نیز به تعلیق یک ترم تحصیلی، منجر شود.
**اعتبارات وام شهریه دانشجویی به طور کامل محقق می شود
وی درمورد مسائل رفاهی دانشجویان نیز اظهار داشت: امسال برای وام شهریه دانشجویی، مبلغ 150 میلیارد تومان از طرف دولت به مجلس پیشنهاد شد که مجلس با توجه به جمعیت دانشجویی، مبلغ 100 میلیارد تومان دیگر به آن اضافه کرد اما دولت برای منابع تامین آن با محدودیت هایی روبه رو بود.
ملاباشی اضافه کرد: با رایزنی های صورت گرفته و پیگیری های وزیرعلوم با این توجیه که این مبلغ به صورت وام و قابل بازگشت است، قرار شده که تمام 250 میلیارد تومان برای وام شهریه دانشجویی، اختصاص یابد.
**اجرای طرح 'تاک' با هدف افزایش تنوع و کیفیت غذای دانشجویی
معاون دانشجویی وزارت علوم با اشاره به اجرای پایلوت طرح 'تاک' (تنوع انتخاب و کیفیت غذای دانشجویی) در دانشگاه کاشان گفت: در این طرح، چندین نوع غذا در هر وعده غذایی به دانشجویان عرضه می شود و این غذاها با همکاری بهترین رستوران های شهر تهیه می شود.
وی درمورد جزییات طرح تاک توضیح داد: عرضه غذای 175 تومانی در رستوران های دانشگاه همچنان به قوت خود باقی می ماند اما دانشجویان می توانند درصورت تمایل، غذاهای عرضه شده در قالب طرح تاک را سفارش دهند که قیمت آنها بسته به نوع غذا متفاوت خواهد بود.
ملاباشی، قیمت تمام شده غذا در طرح تاک را حدود 50 درصد قیمت همان غذا در سطح شهر ذکر کرد و گفت: 70 درصد قیمت غذا به صورت سوبسید از طرف وزارت علوم به پیمانکار پرداخت می شود و 30 درصد نیز به صورت وام دراختیار دانشجو قرار می گیرد که بازپرداخت آن بعد از فارغ التحصیلی وی خواهد بود.
**پوشش خوابگاهی دانشگاه های کشور بالاتر از میزان استاندارد است
وی با بیان اینکه استاندارد پوشش خوابگاهی حدود 40 درصد جمعیت دانشجویی است تصریح کرد: درحال حاضر تمام دانشگاه های کشور، بیش از 50 درصد ظرفیت دانشجویی خود، تسهیلات خوابگاهی ایجاد کرده اند.
به گفته ملاباشی درحال حاضر 215 هزار دانشجو در خوابگاه های دانشجویی اسکان دارند.
**طرح تجمیع بیمه دانشجویی در دست انجام است
وی تجمیع بیمه دانشجویی را یکی از برنامه های در دست اقدام وزارت علوم معرفی کرد و گفت: برای انجام این طرح درحال مذاکره با شرکت های مختلف بیمه ای و بررسی شرایط آنها هستیم.
معاون دانشجویی وزارت علوم خاطرنشان کرد که در تجمیع بیمه دانشجویی تلاش خواهد شد که شاخص های موردنیاز دانشجویان به حداقل هزینه تامین شود.
ورزش صبحگاهی و آموزش شنـا، از هفته آینده در مدارس کشور اجباری می شود.
به گزارش شبکه خبر، مدیر کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش در همایش مدیران تربیت بدنی گیلان گفت: از هفته آینده ورزش صبحگاهی با موزیک ورزش باستانی در همه دوره های تحصیلی اجباری می شود.
"بهمنــی" طرح سباح را یکی دیگر از طرح های تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش اعلام و اضافه کرد: در این طرح آموزش شنا از سوم ابتدایی با همکاری تربیت بدنی و سازمان های دیگر آغاز می شود.
وی افزود: پیش بینی شده است که در 10 سال، دانش آموزان همه دوره های تحصیلی به فنون شنا مسلط می شوند.
بهمنی اجرای چنین طرح هایی را در مدارس، مبارزه با فقر حرکتی و نارسایی ساختار قامتی در بین دانش آموزان توصیف کرد.
مدیر کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش گفت: استخدام 15 هزار معلم ورزش، برگزاری المپیاد دانش آموزان در 14 استان، تقویت فدراسیون دانش آموزی و تامین بودجه مورد نیاز برای ایجاد زیرساخت های ورزشی در مدارس از کارهایی است که برای رسیدن به این اهداف انجام شده است.
کارنامه پذیرفته شدگان تکمیلی ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد سال 89 دانشگاه آزاد از ساعت 14 امروز در پایگاه اینترنتی اعلام نتایج به نشانی http://www.azmoon.com قابل مشاهده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، داوطلبان می توانند با مراجعه به پایگاه یادشده با ارائه مشخصات داوطلبی کارنامه خود را مشاهده کنند.
اطلاعیه مربوط به زمان و مکان ثبت نام به طور همزمان از طریق پایگاه اطلاع رسانی آزمون به آدرس www.azmoon.net در دسترس داوطلبان قرار داده می شود.
پذیرفته شدگان می توانند روزهای شنبه و یکشنبه مورخ 24 و 25 / 7 / 89 جهت ثبت نام به واحدهای دانشگاهی محل پذیرش مراجعه کنند.
دانشگاه صنعتی شریف از میان دانشجویان ممتاز دوره کارشناسی بدون آزمون برای سال تحصیلی 90-89 دانشجو ممتاز پذیرش میکند.
به گزارش ایسنا، براین اساس، دانشگاه صنعتی شریف از میان دانشجویان ورودی 86 و دو رشتهایهای 85 این دانشگاه تعداد محدودی را بدون آزمون ورودی جهت ورود به دورههای کارشناسی ارشد میپذیرد.
گفتنی است، نحوه پذیرش دانشجویان سایر دانشگاهها، پس از نیمسال هشتم (دانش آموختگان رتبه یک تا 3 دانشگاههای برتر کشور) امکان پذیراست.
متقاضیان باید فرم درخواست خود را از تاریخ 24 مهر ماه تا 8 آبان ماه به دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه ارائه کنند.
گفتنی است، دارا بودن حداقل معدل 17 و گذراندن حداقل100 واحد درسی در مقطع کارشناسی و تمام تحصیلات کارشناسی تا تاریخ 31 شهریور ماه سال90 از حداقل شرط لازم برای درخواست است.