مدیر کل امور تربیتی سازمان ملی جوانان گفت: برای اجباری شدن صدور گواهینامه ازدواج و فراگیر کردن سامانه ازدواج، دانشگاههایی مجازی در این زمینه ایجاد می شود.
مهدی صدری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ایجاد این دانشگاههای مجازی هم سخت افزارهای سنگین و پرهزینه نیاز دارد و هم نرم افزارهای گسترده و اگر قرار باشد گستره ما در سامانه آموزش ازدواج ملی باشد باید ساختارهای سنگین مالی و علمی این سامانه را پشتیبانی کند.
وی با بیان اینکه ایجاد این دانشگاه مجازی زمانبر است و تا یکی دو سال آینده نمی توانیم ادعا کنیم که آموزشهای قبل از ازدواج را به صورت ملی مجازی کرده ایم گفت: هم اکنون افرادی که در دوره های ساج ( سامانه ازدواج جوانان) شرکت کرده اند مانند دانشجو دوره های دانشگاهی در کلاسهای مجازی شرکت می کنند و کارهای علمی و تحقیقاتی آنها در نمره دهی شان اثر گذار است.
مدیر کل امور تربیتی سازمان ملی جوانان افزود: قرار نبود که سامانه ساج پاسخگوی نیاز آموزشی در حین ازدواج و قبل از ازدواج جوانان باشد بلکه تنها یک مدل و الگو است برای سنجش اینکه آیا می توان از فضای مجازی و آموزشهای غیرحضوری برای آموزش ازدواج استفاده کنیم یا نه.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 300 زوج در دوره های ساج آموزش غیرحضوری ازدواج می بینند افزود: این تعداد در قیاس با آمار زوجهای کشور رقم قابل ملاحظه ای نیست. ما ادعای آموزش مجازی ازدواج در سامانه ساج نداریم و اگر اعلام شد که بر اساس این آموزشها گواهینامه ازدواج صادر و این آموزشها اجباری می شود دورنمای این دوره ها و هدف سازمان برای چند سال آینده بوده است.
صدری با تاکید بر اینکه صدور گواهینامه ازدواج در برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده بود گفت: در سند ازدواج جوانان صدور این گواهینامه آمده است ولی در حال حاضر به خاطر مقاومتهایی است که بعد از ایجاد سامانه ساج ایجاد شد، اجباری شدن صدور این گواهینامه به تعویق افتاده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر سازمان ملی جوانان از مواضع خود در اجباری شدن آموزشهای سامانه ساج عقب نشینی کرده تا در زمان مناسب پرشی را در این زمینه انجام دهیم و با تکمیل زیرساختها با قاطعیت وارد صحنه شویم چرا که آموزشهای اجباری قبل از ازدواج حداقل آموزش مورد نیاز است.